Ontspanningsmassage

Maakt spieren soepel

Ontspanningsmassage

Is een rustgevende massage die zowel lichamelijk als geestelijk ontspanning teweeg brengt. Gedurende een periode van ongeveer 1 uur en 15 min wordt uw lichaam gemasseerd: Hoofd, gezicht, hals schouders, nek armen, handen, benen en voeten. U hoeft geen klachten te hebben om deze behandeling te ondergaan. Zie het als een verwennerij voor uzelf. De massage zorgt ervoor dat u even nergens meer aan denkt. Ontspannende strijkingen met olie worden afgewisseld met diepe knedingen zodat een diepe vorm van ontspanning wordt bereikt. Een regelmatig ontspanningsmassage kan klachten verminderen en zelfs voorkomen.

 

Voordelen van een ontspanningsmassage zijn:

  • – Maakt spieren soepel
  • – Bevordert lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • – Verhoogt het concentratievermogen
  • – Stimuleert de bloedsomloop
  • – Verwennerij voor het lichaam

De ontspanningsmassage is een van de bekendere massagevormen. Het is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen. Het doel van deze massage is dan ook om lichamelijk en geestelijk tot volledige ontspanning te komen. De ontspanningsmassage geeft je het gevoel van een complete ontspanning. Het is geen diepe weefselmassage. De behandeling is dus niet bedoeld om de diepere gelegen spieren in het lichaam te bewerken. Bij de ontspanningsmassage worden enkel de buitenste lagen van het lichaamsweefsel gemasserd.

Oorsprong:

Tijdens de massage lig je op de buik op een massagetafel. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals zacht strijkingen, klopen, schudden en knedingen. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren hierdoor weer verbeterd. Dor deze massage wordt het zelfhelend vemogen van het lichaam weer gesteld. Gedurende deze massage komen je lichaam en je geest weer tot rust. De spanning die je hebt opgebouwd vloeien weg en je voelt weer als herboren. Hierdoor ga je ook weer beter functioneren en voel je je fitter.

Wanner ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage kan, net als heel veel massages, worden toegepast om de mensen te verhelpen of te verlichten van verschillende klachten. Hierbij kan je denken aan psychische of lichamelijke klachten, als stress, hoge spierspanningen, storingen in de lichaamsbeleving, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen. De massage heeft een positieve invloed op het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, de spijsverbetering, de hormoonhuishouding en de lichaamsbeleving. Er wordt wel gezegd dat een regelmatige ontspanningsmassage een preventieve werking heeft op de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor bescherm je jezelf tegen veelvoorkomende klachten, zoals een burnout, slapeloosheid en oververmoeidheid. Vooral in deze tijd van drukte kan deze behandeling dan ook zeer goed zijn. Veel mensen hebben namelijk een stressvol leven en nemen nog nauwelijks de tijd voor zichzelf. Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het dan ook nodig om regelmatig een moement van ontspanning toe te passen. Een ontspanningsmassage is hier dan ook zeer geschikt voor.

Het duurt ongeveer 1 uur en 20 min

Het kost € 50,00